lauantai 14. syyskuuta 2013

Raitahuivi ja lippapipo


Ravelry on täynä ihania ohjeita ja olen sieltä pitkään kattellu erilaisia raitahuiveja sillä silmälä. Nyt pääyin testaahmaan tämmöstä Veera Välimäen ohjetta (http://www.ravelry.com/patterns/library/stripe-study-shawl). Hirveän vaikea oli päättää minkä värisen huivista tehen ja edehleen tuntuu siltä, että ois kannattanu tehä puna/hopeanharmaa niinkö mallissa oli. Kiva oli oivaltaa taas jotaki uutta neulomisesta, mutta melko pian oivalluksen jälkheen tämän teko alko maistuun puulta... Ainaoikein neuloksilla on monesti tämä sivuvaikutus. Tästä syystä sinisen langan loppuessa en sännänny ostaan sitä lissää, vaan päätin tehä vähän pienemmän version.

 Lanka: Aito Suomalainen Sukkalanka (Novita)
Pitkät pyöröpuikot 3,5 mm

Alla olevasta kuvasta näkkee hyvin kuinka geometrinen ja vino huivin kolmiosta tuli. Semmonen sen siis kuulu ollakki! :)
Poika on jo jonku aikaa kinunnu, että tekisin taas hällekki jotaki. Tai jos en hälle, niin hänen rakhaile hevosille. Kuulema esimerkiksi korvahuput tai pintelit ois tosi kivat. Noh, ottaen huomihoon että meilä ei oikeasti ole omia hevosia (muuta ko Schleicheja ja keinuhevonen) niin en ole juuri pitäny kiirettä niitten hevostarvikheitten neulomisessa. Sen sijhaan halusin tehä syksyksi lippapipon. Virkkasin tämän summamutikassa eilen illala ko lapset oli jo menny nukkuhmaan, joten aamula oli ilonen yllätys, että lätsä on nuinki sopiva. Lisäsin siihen vielä yhen kierroksen, että mennee kunnola korvien pääle ja yksvärisestä langasta pompulan.Ohje: mutu-tuntumalla tehty
Lanka: Monivärinen Nalle ja oliivinvihreä 7veikka tai joku vastaava jämälanka
Koukku: 4,0 mm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti